Belli oldu! Bayramda hava nasıl olacak?

Ramazan Bayramı'na artık çok az bir zaman kaldı. Bayram öncesinde milyonlarca kişi bayramda havanın nasıl olacağını merak ediyor. Bayramda hava nasıl olacak? sorusuna ilişkin detaylar belli oldu. İşte bayramda tüm Türkiye'nin havası!
Belli oldu! Bayramda hava nasıl olacak?

9 günlük bayram tatili boyunca havanın nasıl olacağı merak ediliyordu. Ramazan Bayramı’na az bir zaman kala tatil planı yapanlar hava durumunu anlık olarak takip ediyor. Ramazan Bayramı tatilinde hava nasıl olacak? Konuya ilişkin Prof. Dr. Orhan Şen tarafından tatil dönemi hava durumuna ilişkin açıklama geldi!

Ramazan Bayramı’nda havanın nasıl olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bayram tatili bugünden itibaren başlıyor. 10 Nisan tarihine kadar devam edecek tatile ilişkin Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen tarafından açıklama geldi.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA HAVA NASIL OLACAK?

Şen’in açıklamasına göre 9 günlük tatil dönemi boyunca sıcaklık mevsim ortalamaları seviyesinde olacak. Yaz tatili gibi plan yapanların umduğunu bulamayacağını ifade eden Şen, şunları söyledi:

“9 Günlük Bayram Tatilinde Sıcaklık Mevsim ortalamasında olacak. Tatili yaz tatili gibi planlayanlar umduğunu bulamayacaklar. Bu nedenle kültür gezileri ya da şehir dışı akraba ziyaretleri daha cazip. Bu süre içerisinde bölgesel yağışlarda var.

Tüm yurtta sıcaklıklar mevsim ortalamasında yani bahar havası, yaz havası değil. Bunu unutmayın. Genelde kuzeyli akışların etkisinde olacağımızdan hava serin akşamları üşütecek. Buna Ege ve Akdeniz de dahil. Çeşmede, Marmaris'te, Bodrum, Antalya'da 20-24 C”

“TATİLİN SON İKİ GÜNÜNE DİKKAT”

Açıklamasının sonunda ise dönüş zamanı yağışın etkili olacağını ifade eden Şen, “Pazar günü Marmara İç Ege yağmurlu, Arife günü İç Anadolu Akdeniz Güneydoğu doğu Anadolu yağmurlu, 1-2-3 günü Akdeniz Güney Ege İç Anadolu yağmurlu, tatilin son 2 günü Marmara Ege kuvvetli olmak üzere nerdeyse tüm bölgeler yağmurlu. Dönüş yoluna dikkat” dedi.

Genel olarak Ramazan Bayramı’nda sıcaklıklar mevsim normalleri seviyesinde seyredecek.