Aydın'da mart ayında beklenmedik kar yağışı

Türkiye, genel olarak verimli bir kış mevsimi geçirmedi. Beklenen kar yağışları yağmayınca çoğu illerimizde bahar ayına hızlı bir giriş yapıldı. Vatandaşlar bahar havasına alışmışken, Aydın'daki Madran Dağı'na yağan kar herkesi şaşırttı.
Aydın'da mart ayında beklenmedik kar yağışı

Sıcak havalar etkisini göstermeye devam ederken, Aydın'da dün öğle saatlerinde hava birden soğudu. Soğuk havanın etkisi ile yağışın başlaması Aydınlıları şaşırttı.

Gece saatlerindeki ani hava düşüşü sonrasında Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde bulunan Madran Dağı'na kar yağdı. Dağın beyaz kar örtüsüyle kaplandığını gören bölge sakinleri hem şaşırdı hem de sevindi.

MART AYINDA KAR SÜRPRİZİ

Aydın’ın Bozdoğan ilçesindeki Madran Dağı’nda Mart ayında kar sürprizi yaşandı. Meteoroloji’nin yağış uyarısının ardından Aydın’da dün öğlen saatlerinden, sabah saatlerine kadar sağanak yağışlı hava aralıklarla etkili oldu.

aw156005-02.jpg

Gece saatlerinde yüksek kesimlerdeki sıcaklık düşüşünün ardından Madran Dağı’na kar yağdı. Mart ayında kar sürprizi ile karşılaşan vatandaşlar durumu memnuniyetle karşıladı.

Meteoroloji'nin yaptığı açıklamaya göre Türkiye genelinde hava sıcaklıkları bu hafta 10 derece birden düşecek. Çoğu ilimizde sağanak ve kar yağışlarının aralıklı olarak etkisini göstermesi bekleniyor.