Aydın’da küresel ısınmanın tadını inekler çıkardı

Ülke genelinde hava mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Özellikle Aydın'daki sıcak hava resmen ineklerin işine yaradı! Hava sıcaklığı sebebiyle mera ve otlaklar yemyeşil olurken, küresel ısınmanın tadını inekler çıkarmaya başladı. İşte o anlar..
Aydın’da küresel ısınmanın tadını inekler çıkardı

Aydın'da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Havanın sıcak olduğu bugünlerde hayvanların otlayacağı alan yemyeşil oldu. İnekler küresel ısınmanın tadını çıkartırken, Aydın'da resmen sonbahardan bahara atlandı.

Türkiye, bu yıl çok verimli bir kış mevsimi yaşamadı. Özellikle Aydın bölgesinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, çiftçiler sıcak havayı fırsat bilerek hayvanları otlatmaya çıkardı.

MERA VE OTLAKLAR YEMYEŞİL OLDU

Dünyanın en sıcak iklimlerinden birine sahip olan Aydın’da kış ortasında yaşanan bahar havası ineklere yaradı. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı dolayısıyla mera ve otlaklar bahar mevsimindeki gibi yemyeşil olurken, otçul hayvanlar çiftçileri endişelendiren küresel ısınmanın adeta keyfini çıkardı.

aw142173-01-min.jpg

HAVA SICAKLIĞI 22 DERECEYİ GÖRDÜ

Ülkenin doğusunda bulunan bazı iller karla kaplanırken vatandaşlar da soğuk hava şartlarına karşı zor durumda kalıyor. Türkiye'nin batısında bulunan illerden Aydın ise Şubat ayında kış yüzü görmedi. Hava sıcaklığının 22 dereceye kadar yükseldiği Aydın’da inekler meralara salındı.

Son yılların en ılıman kışının yaşandığını belirten çiftçiler, “Her yıl, kış mevsiminde aşırı soğuk ve olumsuz hava şartları nedeniyle hayvanlar otlaklardan kapalı alanlara alınır ve bir süre burada tutulurdu. Ancak bu yıl Şubat Ayı’nı yarıladık, halen hayvanlar otlaklarda yayılarak karnını doyuruyor. Bu durum otçul hayvanlar için güzel gözükse de tarım açısından sıkıntılı bir durum” diyerek konuştular.

Mera ve otlaklar yemyeşil olurken, hayvanlar da açık alanda otlanmanın keyfini sürdü.