Aydın’da Koçarlı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi vatandaşların kullanımına açıldı

Aydınlı vatandaşları sevindirecek haber geldi. Aktarılan haberin detaylarına göre Aydın'da Koçarlı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin vatandaşların kullanımına açıldığı duyuruldu. Tesise ilişkin detaylar haberimizde
Aydın’da Koçarlı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi vatandaşların kullanımına açıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi icraatlarına devam ediyor. Aktarılan son haberin detaylarına göre Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu devreye alınan Koçarlı Biyolojik Atık Su Artırma Tesisi'nin hayırlı olmasını diledi.

Başkan Çerçioğlu, yaptığı açıklamasında ilçeye yatırımların devam edeceğini belirtti. Koçarlı'ya yapılan bu yatırımın 15 milyon 500 bin lira tutarında olduğunu öğrenildi.

YATIRIMIN TUTARI 15 MİLYON 500 BİN TL

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASKİ) yatırımları birer birer vatandaşların hizmetine sunuluyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 15 milyon 500 bin liralık yatırım yapılarak devreye alınan tesisin Koçarlı’ya hayırlı olmasını diledi.

aw164361-01.jpg

11 BİN 600 EŞDEĞER NÜFUSA HİZMET EDECEK

Koçarlı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’yle Koçarlı ilçe merkezinden ve Büyükdere Mahallesi’nden atık sular, çevreye duyarlı modern yöntemlerle arıtılıyor. Günlük 1400 metreküp atık su arıtma kapasitesindeki tesis, 11 bin 600 eşdeğer nüfusa hizmet edecek. Kaba ve ince ızgara ile kum ve yağ tutucu ünitelerden oluşan ön arıtma sistemine de sahip olan arıtma tesisi; 6 adet dengeleme havuzu, 14 adet havalandırma havuzu, 7 adet çökeltme havuzu, 1 adet klor temas tankı ve son olarak da 8 adet çamur kurutma havuzundan oluşuyor.

Çerçioğlu, Aydın’ın tüm ilçelerinde yatırımların durmaksızın devam ettiğinin altını çizdi. Başkan Çerçioğlu, yaptığı açıklamasında tüm ilçelere hizmetlerin devam edeceğini ve Koçarlı ilçesinde bu tür bir tesisi kazandırmaktan memnun olduklarını vurguladı.