Aydın'da imzalanan projeyle 2055 yılına kadar su sıkıntısının önüne geçildi

Aydın'da oluşabilecek su sorunlarının önüne geçmek amacı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir proje imzalandı. Buna göre Aydın'ın 5 ilçesi ve mahallelerinde 2055 yılına adar su sıkıntısı yaşanmayacak.
Aydın'da imzalanan projeyle 2055 yılına kadar su sıkıntısının önüne geçildi

Aydın'da Aydın İçmesuyu Arırtma Tesisi 2. Kademe Proje Yapımı işinin sözleşmesinde imzalar atıldı. Sözleşme kapsamında 5 ilçe ve 47 mahallede su sorununun önüne geçildi.

Proje kapsamında 2055 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılanması için ham suyunun artırılacağı öğrenildi.

2055 YILINA KADAR İÇME SUYU VERİLECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan ve sözleşmesi imzalanan proje ile Aydın’da beş ilçe ve mahallelerinde 2055 yılına kadar içme suyu karşılanacak.

“Aydın İçmesuyu Arıtma Tesisi 2. Kademe Proje Yapımı” işinin sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşme kapsamında, Aydın’ın Efeler, İncirliova, Koçarlı, Köşk ve Germencik ilçeleri ve bu ilçelere bağlı 47 adet mahalle olmak üzere toplam 53 adet yerleşim yerinin 2055 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla İkizdere Barajı ve Tabakhane Regülatöründen alınacak ham suyu arıtacak.

Yapılacak olan 85 bin m3/günlük arıtma tesisi projesinin sözleşme bedelinin 4 milyon 900 bin TL olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra iş süresinin ise 640 takvim günü olduğu öğrenildi.