Aydın'da baraj ve dere ıslah çalışmaları sürüyor

Son dönemde artan sel felaketleri ve su baskınlarını önlemek adına Aydın genelinde çalışmalar devam ederken ıslah ve baraj çalışmaları da arttırıldı.
Aydın'da baraj ve dere ıslah çalışmaları sürüyor

Türkiye'nin en önemli tarım kentlerinin arasında yer alan Aydın'da son dönemde artan su ve sel baskınlarını önlemek adına ıslah ve baraj çalışmalarına ağırlık verilmeye başlanmıştı. Yürütülen çalışmalara hız verilirken il genelinde yer alan derelerde de ıslah çalışmaları start aldı.

Alınan karar kapsamında Karacasu Barajı'ndaki ilave enjeksiyon çalışmaları, Nazilli İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatı çalışmaları, Nazilli Kurt Deresi ıslah çalışmaları ile sel baskınlarının önüne geçmek için start verilen Köydel Deresi, Bağcıllı Deresi ve Demirciler Deresi çalışmaları ile Kozdere Mahallesi'ne inşa edilecek olan Kozdere Göleti ve Sulaması Tesisi çalışmaları da hızlandırıldı.

AYDIN'DA ÇALIŞMALAR HIZLANDI!

Aydın genelinde taşkınların önlenmesi ve zirai alanların sulanması hedefiyle gerçekleştirilen dere ıslah ve baraj çalışmaları aralıksız devam ediyor. Önemli tarım kentlerinden olan Aydın'da üreticilerin her yıl merakla takip ettiği su seviyelerinin artırılması ve içme suyunun yanı sıra sulama sularının da etkili kullanılabilmesi hedefiyle Aydın genelinde yürütülen gölet, baraj ve ıslah çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

dere-2.jpg

Bu çerçevede Karacasu Barajı'ndaki ilave enjeksiyon çalışmaları, Nazilli İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatı çalışmaları, Nazilli Kurt Deresi ıslah çalışmaları ile sel baskınlarının önüne geçmek için start verilen Köydel Deresi, Bağcıllı Deresi ve Demirciler Deresi çalışmaları ile Kozdere Mahallesi'ne inşa edilecek olan Kozdere Göleti ve Sulaması Tesisi çalışmaları da hız kesmiyor.

dere-3.jpg

Nazilli ve Karacasu ilçelerinde gerçekleştirilen projelerin tamamlanmasıyla içme ve sulama suyu sorunlarının ortadan kaldırılması amaçlanırken, yapılan dere ıslahıyla da yerleşim yerleri ve tarım arazileri taşkınlardan korunacak.

dere-4.jpg

Derelerin ıslahı kadar alarm verilen kuraklık için barajların yapımı da hayati önem taşırken tarım kenti olan Aydın'da sulama sorunu yaşanmaması adına baraj projelerine yatırımlar arttırılmıştı.