Aydın Söke'de büyükbaş hayvanlara aşılama ve küpeleme çalışması yapılıyor

Aydın'da ekipler tarafından şap hastalığının önüne geçilmesi için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Çalış Mahallesi'nde aşılama ve küpeleme çalışması yapıyor.
Aydın Söke'de büyükbaş hayvanlara aşılama ve küpeleme çalışması yapılıyor

Büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığının engellenmesi için ekipler çalışmalarına devam ediyor. Bu noktada da Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri köy köy gezerek, hayvan üreticilerini şap hastalığına karşı bilgilendiriyor.

AŞILAMA VE KÜPELEME ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığının önüne geçilmesi hedefiyle yürütülen çalışmalar aralıksız devam ederken, Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Çalış Mahallesi’nde aşılama ve küpeleme çalışması gerçekleştirdi.

aw161319-01.jpg

EKİPLER ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRİYOR

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerinde görev yapan teknik personeller, şap hastalığına karşı seferber oldu. Aydın’ın Söke ilçesinde büyükbaş hayvanlar aşılama programına alınırken, bu çerçevede harekete geçen Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de ilçe genelinde aşılama ve dezenfeksiyon çalışmalarında hız kesmiyor. Köy köy, ahır ahır gezerek üreticileri bilgilendiren ekipler, büyükbaş hayvanların da aşılamasını yapıyor. Başlatılan çalışmalar çerçevesinde Çalış Mahallesi’ne giden giden ekipler, büyükbaş hayvanlarına şap aşısı uygulaması gerçekleştirirken bir yandan da küpeleme çalışması gerçekleştirdi.

Şap hastalığı büyük baş hayvanlarda görülen ve hayvanlar arası hızla yayılan bir hastalık türüdür. ağır seyreden vakalarda tırnak düşmesi ve akabinde ölüm görülebilir.