Aydın Nazilli'de ünlü beton yol parke yola dönüştürülüyor!

Nazillililer tarafından beton yol olarak anılan Yıldıztepe Mahallesi 51. sokaktaki yol parke yola dönüştürülüyor.
Aydın Nazilli'de ünlü beton yol parke yola dönüştürülüyor!

Aydın'da halkın belirli isimlerle andığı tarihi yollar arasında yer alan beton yol artık tarih oluyor. Nazilli Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Yıldıztepe Mahallesi’nde beton yol olarak bilinen 51 Sokak’a parke taşı döşeniyor.

Gerçekleştirilen çalışmaları yerinde denetleyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan yapmış olduğu açıklamasında zamanla deforme olan ve kullanılamaz hale gelen yolu yenileleyeceklerini dile getirdi. Nazilli genelinde tüm sokakların elden geçirileceğini belirten Başkan Özcan talaplere göre çalışmalara yön vereceklerini söyledi.

AYDIN NAZİLLİ'DE BETON YOL TARİH OLUYOR!

Nazilli Belediyesi, Yıldıztepe Mahallesi’nde beton yol olarak bilinen 51 Sokak’ta parke taşı döşeme çalışmalarına başladı. Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Yıldıztepe Mahallesi 51 Sokak’ın asırlık yol sorununu çözüme kavuşturuyor.

beton-yol-1.jpg

Zemini taş döşenen, üstüne beton atılan ve en üst kısmına asfalt dökülen yolu tamamen kazıyarak stabilize eden ekipler, mahalle sakinleri başta olmak üzere araç sürücülerini zor durumda bırakan kullanışsız yolda parke taşı döşeme faaliyetlerine başladı. Bölgede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Nazillimizin en eski noktalarından Yıldıztepe Mahallesi 51 Sokak’ta parke taşı döşeme çalışmalarına başladık. Zamanla deforme olan ve kullanılamaz hale gelen yolumuzu uzun yıllar Nazillimize hizmet edecek şekilde yeniliyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

beton-yol-2.jpg

Tarihi yolun yeniden yapılması yolu kullanan ve yıpranması nedeniyle zorluk yaşayan vatandaşlar tarafından takdir toplarken yolun hatırası olan vatandaşları ise üzdü. Yapılan çalışma ile beton yol da artık tarihin tozlu sayfalarına kalkmış oldu.