Aydın Menderes Nehri’nin aşırı yağış alması çiftçileri memnun etti

Meteoroloji’nin uyarıları yerini buldu. Son dönemlerde aşırı sağanak yağışların etkisi kalan Aydın’da çiftçiler mutlu! Aktarılan habere göre yaz döneminde kurumaya yüz tutan tarım arazileri yağmura doydu. Menderes’in debisinin arttığı belirtildi.
Aydın Menderes Nehri’nin aşırı yağış alması çiftçileri memnun etti

Tarım arazisinin en temel kaynağı olan Büyük Menderes yağmura doydu. Geçtiğimiz haftalarda etkili olan sağanak yağış sebebi ile derenin debisi yükseldi.

Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu yaptığı açıklamasında Menderes’in debisinin yükselmesinin çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü belirtti.

aw124113-01.jpg

NEHİR ÇAMUR RENGİNE BÜRÜNDÜ

Geçtiğimiz yıllarda kuraklık ile beraber adacıkların oluştuğu Menderes’in Nehri’nin eski günlerdeki gibi aktığını gören vatandaşlar ise mutlu olduklarını belirtti. Öte yandan debisi yükselen nehirde aşırı yağışlarla yoğun bir şekilde toprağın suya karışması dolayısıyla, nehir çamur rengine büründü.

aw124113-03.jpg

“TARIMSAL KURAKLIK SÖZ KONUSU”

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu son yağışların ardından yaptığı değerlendirmede, "Özellikle Aralık, Ocak, Şubat ve Mart ayları Aydın'ın yağış aldığı aylardır. Bu aylarda yağan her damla bizim için çok değerli. Çünkü biz kuru tarım değil sulu tarım yapıyoruz. Sulu tarım ekonomik anlamda da çiftçilerimize en az kuru tarımdan 4-5 kat daha fazla gelir getirdiğini düşündüğümüzde suyun ne önemli ve Menderes Nehri'nin akmasının ne denli önemli olduğu anlaşılmaktadır. Aydın'ın son aldığı yağışlar çiftçimizin yüzünü güldürdü. Çünkü su demek hayat demek, tarım demek. Tarım demek üretim demek. Her yağan yağmur biz çiftçiler için biz kez daha ifade etmek isterim ki çok ama çok değerli. Bir önceki sene yaşanan kuraklığı hatırlayacak olursak suyun önemini daha iyi anlayabiliriz. Her 10 yılda, 7 yılda bir hatta son yıllarda daha da sık dönemlerde yaşadığımız tarımsal kuraklık söz konusu. Bu tür yağışlar çiftçimizi son derece mutlu ediyor. Net olarak 'altın' yağıyor diyebiliriz" diye konuştu.

Bölgenin aşırı yağış alması çiftçilerin yüzünü güldürdü.