Afyonkarahisar'da mantar üretim alanları denetlendi!

Mantar üreticileri hasat dönemi için gün sayarken Afyonkarahisar'da mantar üretim alanlarından numune toplandı.
Afyonkarahisar'da mantar üretim alanları denetlendi!

Afyonkarahisar'da mantar üreticileri emek vermiş oldukları mantarlarını toplamak için gün saymaya devam ederken hasat öncesi Tarım ve Orman Afyonkarahisar İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarının denetimleri de arttırıldı.

Ekipler mantar üretim alanlarını tek tek ziyaret ederek numuneler toplarken tüm numuneler tek tek poşetlenerek kayıt altına alındı. Toplanan mantarlardan hasat öncesi pestisit denetimi programı dahilinde analizler yapılacak.

MANTAR ÜRETİM ALANLARINDAN NUMUNE TOPLANDI!

Afyonkarahisar’da mantar üretim alanlarında hasat öncesi pestisit denetimi programı çerçevesinde kalıntı analizi için numune alındı. Tarım ve Orman Afyonkarahisar İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanları tarafından hasat öncesi pestisit denetimi programı dahilinde mantar üretim alanlarından kalıntı analizi için numune alındı.

numune-1.jpg

Tarım ve Orman Afyonkarahisar İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Hasat Öncesi Pestisit Denetimi programının amacı, bitki koruma ürünlerinin etiket bilgilerine göre kullanımının denetlenmesi ile insan sağlığına yönelik oluşabilecek risklerin önlenmesi, doğal dengenin korunması ve bitkisel üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır” ifadelerine yer verildi.

Ekipler vatandaşların sağlıklı gıda tüketimlerini il genelinde devam ederken alınan numuneler üzerinden gerekli incelemeler yapılacak. Bu incelemeler sonucunda toplanacak olan mantarların sağlığa olan uygunluğundan emin olunacak.