Afyonkarahisar Eber Gölü yangınında 40 futbol sahası büyüklüğünde alan zarar gördü

Afyonkarahisar'a bağlı olan Çay ilçesinde yer alan Eber Gölü çevresindeki sazlık alanda başlayan yangında 40 futbol sahası büyüklüğündeki alan zarar gördü.
Afyonkarahisar Eber Gölü yangınında 40 futbol sahası büyüklüğünde alan zarar gördü

Türkiye'nin en önemli sazlık alanları arasında gösterilen Eber Gölü'nde dün yaşanan sazlık yangınında ne yazık ki büyük bir alan zarar gördü. Dün Eber Gölü’nün Afyonkarahisar’ın Çay ilçesi sınırlarında kalan bölümünde başlayan sazlık yangını ekiplerin uzun süren çabaları sonucunda söndürülmüştü.

Dumanı gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen ekiplerin uzun süren çalışmaları sonucunda yangın söndürülmüştü. Tüm gece süren mücadelenin ardından sabaha karşı yangın tamamen söndürülmüştü. Yangının ortaya çıkardığı büyük tahribat ise sabah saatlerinde günün aydınlanması ile ortaya çıktı.

EBER GÖLÜ YANGINI BÜYÜK HASAR OLUŞTURDU!

Eber Gölü’nün Afyonkarahisar’ın Çay ilçesi sınırlarında kalan bölümündeki sazlık alanda dün çıkan yangın güçlükle söndürülürken zarar gören 40 futbol sahası büyüklüğündeki alan havadan görüntülendi.

eber-1.jpg

Edinilen bilgilere göre, Çay ilçesi Eber beldesi yakınlarında gölün sazlık alanlarından dumanlar çıktığını gören çevre sakinleri durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken yangına karadan müdahale başladı.

eber-2.jpg

Gölden yükselen alevler ve duman kilometrelerce uzaklıktan görülürken yangın sabaha karşı güçlükle söndürüldü. "Birçok habitat zarar gördü" Yangının ardından günün ağarmasıyla facianın boyutu gün yüzüne çıktı. Olayda 40 futbol sahası büyüklüğünde alanın zarar gördüğü belirtilirken birçok kuş türü başta olmak üzere hayvanların da telef olduğu kaydedildi.

eber-3.jpg

Eber Gölü Alan Kılavuz ve Rehberi Kadir Ateş, yangının Eber beldesi istikametinde öğle saatlerinde başladığını ifade etti. Ateş, “Yangın gece kendi kendine söndü. 40 futbol sahasından büyük bir alan yandı ve içerisindeki birçok habitat zarar gördü” dedi.

Yaşanan yangından geriye kalan görüntüler büyük üzüntü yaşanmasına neden olurken yangın hem sazlık alanın yok olmasına neden oldu hem de bu alan içerisine yer alan habitatta büyük zarar yarattı. Hayvanların yaşam alanının büyük bölümü ise yok oldu.