AFAD'dan Hatay'da yeni deprem oldu açıklaması!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak Hatay'da bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Son Hatay depreminin büyüklüğü kaç olarak ölçüldü?
AFAD'dan Hatay'da yeni deprem oldu açıklaması!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak yeni bir deprem bilgisi verildi. Bu açıklamaya göre Hatay'da bir deprem meydana geldi. 6 Şubat depremlerinin en çok etkilediği merkezlerden olan Hatay'da deprem nedeniyle çok büyük acıların yaşanmasından dolayı gerçekleşen her sarsıntı insanlarda endişeye neden olabiliyor. Hatay depreminin teknik bilgileri yine AFAD Deprem Dairesi tarafından ilan edildi.

AFAD DEPREM BİLGİLERİNİ İLAN ETTİ!

AFAD Deprem Dairesi'nin verdiği bilgilere deprem Hatay'ın Samandağ ilçesinde meydana geldi. Sismik hareketliliğin yoğun olduğu bir yer olan Samandağ'da meydana gelen son depremin büyüklüğünün 4,2 olarak ölçüldüğü ilan edildi. Depremin ise 7 km derinlikte meydana geldiği bildirildi. Ayrıca AFAD Deprem Dairesi'nin deprem sonrası gelişmeleri de takip ettiği duyuruldu.

deprem.jpg

HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK!

Hatay Samandağ'da meydana gelen depremin ardından yetkili birimlere vatandaşlar tarafından yapılmış herhangi bir olumsuz ihbar olmadığı belirtildi. Bu orta şiddetli depremlerin yıkım yapmadığı bilinirken kısa süreli paniklere neden oldukları biliniyor. Uzun bir süredir bölgede depremlerin olmasından dolayı vatandaşların önemli bir kısmı bu sarsıntılara alışmış durumdalar.

ARTÇI DEPREM Mİ?

Hatay depreminin mahiyetine dair henüz deprem uzmanları bir bilgilendirme yapmadılar. Ancak depremin olduğu yer dikkate alındığında meydana gelen bu depremin 6 Şubat depremlerinin artçısı olabileceği ihtimali kuvvetleniyor. Uzmanlar o büyük depremler olduktan sonra artçı depremlerin 1 yıl süreceğini açıklamıştılar. Bu son deprem de bu kategoride bir deprem olarak değerlendirilmesi kuvvetle muhtemel görülüyor. Yine de Türkiye'nin ünlü deprem uzmanlarının kısa bir süre içerisinde bu depremin ne anlama geldiğine dair açıklamalar yapmaları bekleniyor.