AFAD son dakika deprem açıklaması! Bu sefer Çorum sallandı!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması ile yeni bir deprem haberi verdi. Çorum'da deprem olduğunu duyuran AFAD, depremin büyüklüğünü de açıkladı.
AFAD son dakika deprem açıklaması! Bu sefer Çorum sallandı!

AFAD Deprem Dairesi yeni bir deprem açıklaması ile gündeme geldi. Son dakika açıklaması yapan kuruluş Çorum'da bir deprem meydana geldiğini bildirdi. Çorum'da gerçekleşen depremin büyüklüğü ve diğer teknik bilgiler AFAD açıklaması ile kamuoyuyla paylaşıldı.

AFAD ÇORUM DEPREMİ AÇIKLAMASI!

AFAD Deprem Dairesi'nin açıklamasında yer alan bilgilere göre deprem 10 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 00:34'te meydana geldi. Depremin merkez üssü Çorum'un Mecitözü ilçesi olarak bildirildi. Depremin büyüklüğü ise 4,2 olarak ilan edildi. Depremin derinliği ise 16,81 km olarak ilan edildi.

deprem-haberi.jpg

ÇORUM VE AMASYA'DA DEPREM HİSSEDİLDİ

Depremin Çorum'da vatandaşlarca net bir şekilde hissedildiği ve kısa süreli bir panik yaşandığı belirtildi. Ayrıca sadece Çorum'da değil depremi vatandaşlar Amasya'da da hissettiler. Kısa sürdüğü açıklanan deprem anlık olarak vatandaşlarda tedirginliğe neden oldu. Bu depreme dair deprem sonrası durum hakkında da AFAD Deprem Dairesi bilgi verdi.

CAN VE MAL KAYBI YOK!

Çorum Mecitözü'nde meydana gelen depremin herhangi bir can ve mal kaybına neden olması beklenmiyor. Hem büyüklüğün fazla olmaması hem de kısa sürmesi herhangi bir yıkıma neden olmayacağını gösteriyor. Yine de herhangi bir olumsuz karşısında Çorum'da AFAD ekipleri müdahale etmek için hazır bekletiliyorlar. vatandaşlardan da şu ana kadar yapılan herhangi bir olumsuz ihbar bulunmuyor.

BÜYÜK DEPREM BEKLENMİYOR!

Çorum ve çevresi genellikle deprem bölgesi olarak bilinmiyor. Ancak bölgeden geçen fay hatlarında zaman zaman orta büyüklükte depremler meydana gelebiliyor. Bu depremler yıkıcı bir etki yapmazken uzmanların da bölgede yıkıcı bir deprem beklentisi bulunmuyor.