AFAD son dakika açıklaması! İzmir'de deprem oldu!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak İzmir'de deprem olduğu açıklandı. Depremin sarsıntısı oldukça yüksek olurken depreme dair bilgileri AFAD duyurdu.
AFAD son dakika açıklaması! İzmir'de deprem oldu!

Türkiye'de deprem ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklama yaparak İzmir'de bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin oldukça sarsıcı olduğu bilgisi gelirken vatandaşların bu sarsıntı ile uykudan uyandıklarına dair sosyal medyada sayısız mesaj paylaşıldı. AFAD Deprem Dairesi ise depreme ilişkin teknik bilgileri ve deprem sonrası durum hakkında bilgilendirme yaptı.

AFAD İZMİR DEPREMİNİ AÇIKLADI!

AFAD Deprem Dairesi'nin yapmış olduğu açıklamaya göre deprem saat 08:19'da meydana geldi. Depremin büyüklüğünün ise 5,1 olarak ölçüldüğü açıklandı. Depremin merkez üssü ise Ege Denizi olarak bildirildi. Ancak karaya çok yakın bir noktada meydana gelen depremin merkez üssünün Menderes ilçesine 5,42 km uzaklıkta olduğu belirtildi. Depremin derinliği ise 8,51 km olarak ilan edildi.

deprem-haberi.jpg

DEPREM UYKUDA YAKALADI!

İzmir'de meydana gelen depremi İzmir ve çevresindeki yerleşim yerlerinde vatandaşlar net bir şekilde hissettiler. Oldukça sarsıcı bir deprem olduğu belirtilirken hafta sonu olması nedeniyle insanların önemli bir kısmı depreme uykularında yakalandılar. Sarsıntı ile uyanan vatandaşlar kısa süreli bir panik yaşadılar.

CAN VE MAL KAYBI YOK!

Deprem sonrasına dair de bilgiler AFAD tarafından verilirken vatandaşlardan herhangi bir olumsuz ihbar alınmadığı belirtildi. Buna karşın ekiplerin olası bir olumsuzluk karşısında müdahale etmek için hazır bekletildikleri de bildirildi. Herhangi bir can ve mal kayı yaşanması beklenmiyor.

İzmir'de gerçekleşen depremin ardından gözler deprem uzmanlarına çevrildi. Deprem uzmanları İzmir'de şiddetli bir deprem olacağına dair beklentilerini sık sık dile getiriyorlar. Ancak bu son depremin ne anlama geldiğine dair henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.