AFAD duyurdu, korkutan deprem! Malatya'da deprem oldu, deprem bölgesi sallandı!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak yeni bir deprem olduğunu duyurdu. Malatya'da gerçekleşen depremin çok sayıda ilden hissedildiği belirtildi.
AFAD duyurdu, korkutan deprem! Malatya'da deprem oldu, deprem bölgesi sallandı!

Türkiye deprem gerçeğini en şiddetli şekilde yaşamaya devam ediyor. Yaklaşık bir yıl önce büyük bir deprem felaketi yaşanan deprem bölgesinden kısa bir süre önce yeni bir deprem haberi daha geldi. AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklama ile bu son depreme dair bazı detaylar belli oldu. AFAD son depremin büyüklüğünü kaç olarak açıkladı?

AFAD DEPREM AÇIKLAMASI!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklama ile Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bir deprem meydana geldi. Bu depremin merkez üssü Doğanşehir olarak açıklanırken büyüklüğünün 4,4 olarak ölçüldüğü bildirildi. Depremin 7,31 km derinlikte gerçekleştiği açıklanırken sarsıntının biraz uzun sürdüğü teyit edildi.

malatya-deprem.jpg

DEPREM BÖLGESİNDE PANİK!

Malatya'da gerçekleşen son deprem bölgede çok net bir şekilde hissedildi. Sadece Malatya'da değil vatandaşlar Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Adana, Elazığ ve Kayseri'den de depremi hissettiklerini sosyal medya üzerinden mesajlarla açıkladılar. Yaklaşık 1 dakika süren sarsıntı kısa süreli bir paniğe neden olduğu belirtildi.

NE ANLAMA GELİYOR?

Bölgede büyük bir deprem felaketi yaşandığı için insanlar bu sarsıntının ne anlama geldiğini merak ediyorlar. Bilim insanları şu ana kadar bu konuda bir açıklama yapmadılar. Ancak kısa bir süre önce yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bölgede çok şiddetli bir deprem olduğu ve uzunca bir süre şiddetli bir deprem olmayacağını açıklamıştı. Yaşanan son depremin artçı deprem mi yoksa müstakil bir deprem mi olduğuna dair ise henüz bilgi paylaşımı yapılmadı.

Öte yandan son deprem ile beraber Malatya başta olmak üzere diğer illerden vatandaşlardan herhangi bir olumsuz ihbar yapılmadığı bildirildi. Bu depremin herhangi bir yıkıma neden olmayacağı tahmin ediliyor.