AFAD deprem açıklaması! Balıkesir'de korkutan sarsıntı!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak Balıkesir'de deprem olduğunun duyurdu. Son olan Balıkesir depremi kaç büyüklüğünde oldu?
AFAD deprem açıklaması! Balıkesir'de korkutan sarsıntı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından deprem bilgilendirmelerine devam ediliyor. Bu çerçevede son olarak Balıkesir'de bir deprem meydana geldiği açıklandı. AFAD Deprem Dairesi gerçekleşen depreme dair ilk teknik bilgileri açıkladı. Balıkesir'de deprem tam olarak nerede oldu ve büyüklüğü kaç olarak ölçüldü?

AFAD BALIKESİR DEPREMİ AÇIKLAMASI

AFAD Deprem Dairesi'nin verdiği bilgilere göre depremin merkez üssü Balıkesir'in Dursunbey ilçesi oldu. Depremin büyüklüğü ise 4,0 olarak ölçüldü. Meydana gelen bu depremin 7,7 km'de gerçekleştiği açıklanırken deprem tam olarak saat 22:20'de oldu.

afad.jpg

OLUMSUZ İHBAR YOK!

Balıkesir'de gerçekleşen depremin ardından deprem sonrası ilk durum da belli oldu. Deprem nedeniyle vatandaşlar anlık panik yaparken şu ana kadar resmi birimlere yapılan herhangi bir olumsuz ihbar bulunmuyor. Depremin büyüklüğünün yıkıcı bir etki yapması beklenmezken herhangi bir can ve mal kaybı da olmayacağı düşünülüyor.

DEPREMİN ANLAMI NE?

Bölgede son dönemlerde bazı sismik hareketlilikler görülüyor. Bundan dolayı da insanlar bu tür orta büyüklükteki depremlerin anlamını merak ediyorlar. Öncelikle bölgenin aktif fay hatları açısından zengin bir alan olduğu bilim adamlarınca belirtiliyor. Balıkesir ve çevresinde yıkıcı etkisi olan deprem meydana gelme potansiyeli de bulunuyor. Ancak bu deprem bu açıdan değerlendirildiğinde büyük bir depremin öncüsü olarak yorumlanmıyor.

Deprem uzmanları deprem riski olan alanlarda gerçekleşen orta büyüklükteki depremlerin zararlı değil faydalı olduklarını belirtiyorlar. Bu şekilde biriken enerjinin boşalması sağlanarak ileride olması muhtemel büyük depremlerin büyüklüğü azaltılmış oluyor. Yine de bu son deprem ile alakalı olarak bilim insanlarının yeni değerlendirmeleri bekleniyor.