Adıyaman'da deprem! AFAD Deprem Dairesi açıkladı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre Adıyaman'ın Sincik ilçesinde bir deprem meydana geldi. Adıyaman Sincik depremi kaç büyüklüğünde ölçüldü?
Adıyaman'da deprem! AFAD Deprem Dairesi açıkladı!

Türkiye'de sismik hareketlilik ara vermeden devam ediyor. AFAD Deprem Dairesi tarafından yeni bir deprem açıklaması yapıldı. Yapılan bu açıklamaya göre Adıyaman'da bir deprem meydana geldi. Adıyaman 6 Şubat depremlerinden ciddi şekilde etkilenen iller arasında meydana geliyordu. Gerçekleşen son depreme dair bilgileri AFAD Deprem Dairesi kamuoyu ile paylaştı.

DEPREM BİLGİLERİ BELLİ OLDU!

AFAD Deprem Dairesi'nin bilgilendirmesine göre saat 23:37'de Adıyaman'ın Sincik ilçesinde bir deprem meydana geldi. Bu depremin büyüklüğünün 4.0 olarak ölçüldüğü açıklandı. Depremin derinliğinin ise 7 km olduğu belirtildi. Deprem sonrası gelişmelerin de AFAD Deprem Dairesi tarafından takip edildiği belirtildi.

deprem.jpg

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde gerçekleşen deprem Adıyaman ve çevre illerden de hissedildi. Çok uzun sürmeyen sarsıntı vatandaşlarda kısa süreli paniğe neden oldu. Bölgede bu tür depremlere alışıldığı için çok büyük bir endişe yaşanmadı.

AFAD tarafından verilen bilgilere göre deprem sonrasında Adıyaman'dan vatandaşlar yetkili birimlere herhangi bir olumsuz ihbarda bulunmadılar. Depremin herhangi bir yıkıma neden olması beklenmezken can ve mal kaybı yaşanması veya depremden dolayı herhangi bir vatandaşın yaralanması da tahmin edilenler arasında yer almıyor. Yine de bölgede AFAD birimleri deprem sonrası gelişmeleri takip etmeye, saha kontrolleri yapmaya devam ediyorlar.

SON DEPREM NE ANLAMA GELİYOR?

6 Şubat'ta gerçekleşen depremin ardından bölgede binlerce artçı deprem meydana geldi. Bu depremlerin olacağı uzmanlar tarafından açıklanmıştı. Depremin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesinden dolayı bu sarsıntılar bilim insanlarının tahminlerinde olduğu gibi seyrekleşmeye başladı. Bu depremin de bir artçı deprem olduğu tahmin ediliyor.