24 ilde BÜYÜK DEPREM RİSKİ! 7 üstü deprem tehlikesi Balıkesir Muğla Denizli İzmir Bursa'da

Deprem Türkiye'nin sıkça yüzleştiği gerçekler arasında yerini alıyor. Deprem uzmanlarının yaptığı açıklamalar kadar, deprem fay haritası da vatandaşlar tarafından sıkça takip ediliyor. 24 ilde büyük deprem riski uyarısı yapıldı! İşte o riskli iller..
24 ilde BÜYÜK DEPREM RİSKİ! 7 üstü deprem tehlikesi Balıkesir Muğla Denizli İzmir Bursa'da

Konuya ilişkin açıklama Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz tarafından yapıldı. Tüysüz, yaptığı açıklamasında ülkemizin deprem haritasına ilişkin uyarıda bulunarak 24 ilimizin altından diri fay hattının geçtiğinin altını çizdi.

Özellikle zamanlama açısından 2 fay hattına dikkat çeken Tüysüz, illerin büyük bir kısmının Ege Bölgesi’nde olduğunu söyledi. Özellikle son haftalarda Çanakkale, Bursa başta olmak üzere çeşitli illerimizde meydana gelen şiddetli depremler vatandaşların bu tür açıklamaları daha da yakından takip etmesine neden oluyor.

EGE BÖLGESİ’NDE RİSK BÜYÜK

Ege Bölgesi’nde riskin büyük olduğunu ifade eden uzman isim, fay hatlarının genel olarak düz ovalarda olduğunu ve insanların da bu bölgelerin üzerine yerleştiklerinin altını çizdi. Ülkemizde ne yazık ki 24 il ve 110 ilçe diri fay üzerinde bulunuyor. Balıkesir, Denizli, Muğla, İzmir ve pek çok ilin bu fay hattı üzerinde olduğunu belirten uzman isim özellikle o bölgedeki zamanlamaya da dikkat çekti.

BURSA’DA FAY HATTI KEŞFEDİLMİŞTİ

Bursa’da yakın zamanda herkesi tedirgin eden önemli bir keşif yapılmıştı. Yaklaşık 95 kilometre uzunluğundaki aktif fay hattı için de açıklama yapan Tüysüz, bu fay hattının 7 şiddetinden büyük bir deprem üretebileceğini belirtti. Bu sebeple bölgede araştırmaların iyi bir şekilde yapılması gerektiğini önerdi.

İlginizi çekebilecek diğer deprem haberlerinden bazıları:

İSTANBUL’DA BÜYÜK RİSK ALTINDA

Bunun yanı sıra İstanbul’daki deprem riskine değinen uzman isim, aslında İstanbul’da en yoğun nüfusa sahip olan alanların en riskli alanlar olduğunun altını çizdi. Bakırköy, Yeşilköy, Eminönü ve Fatih gibi bölgelerde nüfusun yoğun, binaların depreme dayanıksız olduğunu söyledi.