13 il listede! Cumhurbaşkanı Erdoğan 00.01'de ANİDEN imzaladı o illerde sınır resmen değiştirildi

19 Ocak 2024 Cuma tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 13 ilde son derece kritik düzenlemelere gidildi.
13 il listede! Cumhurbaşkanı Erdoğan 00.01'de ANİDEN imzaladı o illerde sınır resmen değiştirildi

13 il listede! Cumhurbaşkanı Erdoğan 00.01'de ANİDEN imzaladı o illerde sınır resmen değiştirildi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan çok sayıda kritik ve önemli karar 19 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayımlanan karar kapsamında 13 ilimizde bulunan bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verildi ve ormanların sınırları değiştirildi. Söz konusu karar 19 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu. İşte Resmi Gazete ile yayımlanan kararlar...

YASAMA BÖLÜMÜ

TBMM KARARLARI

1400 Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektöründe Yaşanan Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunun Görev Süresinin Uzatılmasına Dair Karar

1401 Gereği, Kapsamı ve Zamanı Cumhurbaşkanınca Takdir ve Tayin Olunacak Şekilde, Türk Silahlı Kuvvetleri Deniz Unsurlarının Bölge Ülkelerinin Karasuları Dışında Olmak Üzere Aden Körfezi, Somali Açıkları, Arap Denizi ve Mücavir Bölgelerde Deniz Haydutluğu, Silahlı Soygun Eylemleri ve Denizde Terörizmle Mücadele Amacıyla Görevlendirilmesi ve Bununla İlgili Gerekli Düzenlemelerin Cumhurbaşkanı Tarafından Belirlenecek Esaslara Göre Yapılması İçin Anayasa’nın 92’nci Maddesi Uyarınca 10/2/2024 Tarihinden İtibaren Bir Yıl Süreyle İzin Verilmesine Dair Karar

1402 Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliği İçin Yapılan Seçime Dair Karar

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

CUMHURBAŞKANI KARARI

–– Bingöl, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak İllerinde Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8119)

karar.jpg

karar-1.jpg

YÖNETMELİK

–– Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı Danışma Kurulu Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

TEBLİĞLER

–– İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2023/36) –– İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliğ (No: 2024/4)

Yayımlanan karar bugün itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imzanın ardından yürürlüğe girmiş oldu. Belirlenen illerde alınan karar kapsamında ormanların sınır değişikliği yapılmış oldu.