Uşak’ta Sosyal Medyada Terör Örgütü Propagandasına 2 Tutuklama 

Uşak'ta sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları belirlenen 2 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı
Uşak’ta Sosyal Medyada Terör Örgütü Propagandasına 2 Tutuklama 

Alınan bilgiye göre Uşak Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Sanal Devriye ekiplerince yürütülen çalışmalarda sosyal paylaşım siteleri üzerinden PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü ve örgüt elebaşı Abdullah Öcalan’ı, örgüt mensuplarını, terör örgütünün fikir ve eylemlerini övücü resim ve video paylaşımları yaptığı belirlenen S.B. (29) ve S.P. (21) isimli 2 şüphelinin profilleri ve yaptıkları paylaşımlar takibe alındı

Sanal Devriye ekiplerince 2 şüphelinin sosyal medya hesaplarında yapılan kapsamlı araştırmanın ardından şüphelilerin PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmak suçundan yakalanması için çalışmaları başlatıldı.

Uşak Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince düzenlen operasyonla evlerinde gözaltına alınan iki şüpheli Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesindeki işlemleri tamamlananS.B. (29) ve S.P. (21) adliyeye sevk edildi. 

Çıkarıldıkları mahkeme tarafından PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklanan zanlılar cezaevine gönderildi.