Denizli'de kaybolan Polonyalı turisti komandolar arıyor!

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde Hierapolis Antik Kenti’ni ziyaret eden kafilede Polonyalı bir turist kayboldu.
Denizli'de kaybolan Polonyalı turisti komandolar arıyor!

DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bulunan Hierapolis Antik Kenti’ni bugün ziyaret eden turist kafilesinde bir kayıp olayı yaşandı. Tur rehberi ziyaret sona erdiğinde kafileden bir kişinin eksik olduğunu fark etti. Yapılan incelemede 75 yaşındaki Polonyalı yaşlı kadının kafile içerisinde yer almadığı belirlendi.

Polonyalı turist için hemen arama çalışmaları başlatıldı. Yaşlı kadını önce ören yerindeki güvenli görevlileri aradılar. Havanın kararması ile beraber ise Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nın komando birliği arama çalışmalarına katıldı.

YAŞLI KADIN HER YERDE ARANIYOR

Edinilen bilgiye göre; Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti gezisi için bir kafileyle Denizli’ye gelen tur rehberi, tur sona erdiğinde kafilede yer alan 75 yaşındaki Polonyalı bir kadın turistin eksik olduğunu fark etti.

KOMANDO BİRLİĞİ ARAMA ÇALIŞMALARINDA

Durumun bildirilmesi üzerine Pamukkale ören yerinde görevli güvenlik görevlileri tarafından yaşlı turistin bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Havanın kararmasıyla birlikte arama çalışmalarına, Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birliği de destek verdi.

Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale ören yerinde şuana kadar devam eden çalışmalarda, Polonyalı kadına ait bir ize rastlanmadığı öğrenildi. Yaşlı turistin yolunu kaybedince, kafileden farklı bir yöne gitmiş olabileceği ifade edildi.

Polonyalı kayıp turistin bulunabilmesi için arama çalışmalarının gece boyu devam edeceği bildirildi. Yaşlı kadının yolunu kaybettiği değerlendirilirken her ihtimal göz önünde bulunduruluyor.