Denizli'de iplik fabrikasında çıkan yangında iki işçi hastanelik oldu!

Denizli’de bir iplik fabrikasında yangın çıkarken yangına kendi imkanları ile müdahale eden iki işçinin dumandan etkilenerek hastanelik oldukları açıklandı.
Denizli'de iplik fabrikasında çıkan yangında iki işçi hastanelik oldu!

Denizli’de bir iplik fabrikasında yangın çıktı. Yangının pamuktan iplik üreten pres makinesinden çıktığı bildirildi. Yangının çıktığını fark eden iki işçi hemen kendi imkanları ile yangına müdahale ederek söndürmeye çalıştılar ama başaramadılar. Bu sırıda yangın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edildi.

İhbar üzerine iplik fabrikasına itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa süre içerisinde yangını kontrol altına alarak döndürdüler. Bu sırada yangına müdahale eden iki işçi dumandan etkilendiler ve ambulans ile hastaneye götürüldüler.

YANGIN ÇIKTI, PANİK YAŞANDI

Yangın, Merkezefendi ilçesi Bozburun Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, iplik üreten bir fabrikada yangın çıktı. Vardiya sistemi ile fabrikada çalışan işçiler dumanı fark ederek müdahale etmek istedi. Bir yandan yangına müdahale eden işçiler diğer yandan 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Ekiplerin kısa süreli müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle fabrika adeta duman altı olduğu görüldü. Yangına müdahale eden iki işçi ise dumandan etkilendi. İki işçi ambulans ile hastaneye sevk edilirken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İtfaiye ekiplerinin söndürme ve soğutma çalışmalarının ardından yaptığı kontrollerde yangının pres makinesinden kaynaklı çıktığı değerlendirdikleri öğrenildi. Yangının kesin çıkış nedeni yapılacak incelemelerin ardından kesinlik kazanacak.

Yangın ile alakalı olarak soruşturma başlatıldı. İtfaiye tarafından yangının kesin çıkış nedeni tespit edildikten sonra soruşturmaya yön verileceği bildirildi.