Aydın'da kaçakçılık operasyonlarında ele geçirilenler açıklandı!

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyonlarda gümrük kaçağı cep telefonu ve yüklü miktarda tütünle doldurulmuş makaron yakalandı.
Aydın'da kaçakçılık operasyonlarında ele geçirilenler açıklandı!

AYDIN (İHA) - Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda kaçakçılara göz açtırılmıyor. İşyerlerine operasyon düzenleyen ekipler kaçak mallara ve malzemelere el koyarken sorumlular hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Aydın’ın Efeler ilçesinde bir işyerinde polisler gümrük kaçağı telefon yakalarken Didim ilçesinde de 24 bin 100 adet içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Her iki operasyon neticesinde yakalanan kişiler için ise işlem yapıldığı bildirildi.

EFELER İLÇESİNDE KAÇAK TELEFON YAKALANDI

Aydın'ın Efeler ilçesinde bir işyerine yapılan operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 200 bin TL olan gümrük kaçağı 4 adet cep telefonu ile 1 adet akıllı saat ele geçirildi.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde kaçakçılıkla mücadele çerçevesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Edinilen bilgiye göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir işyerine baskın düzenledi.

Yapılan operasyonda E.Ö. isimli şüpheli yakalanırken, işyerinde yapılan aramada 4 adet gümrük kaçağı android cep telefonu, 10 adet gümrük kaçağı airpods kulaklık, 1 adet gümrük kaçağı akıllı saat ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan E.Ö. hakkında yasal işlem başlatıldı.

DİDİM İLÇESİNDE MAKARONLARA EL KONULDU

Aydın'ın Didim ilçesinde bir imalathaneye yapılan baskında 24 bin 100 adet tütünle doldurulmuş makaron ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde kaçakçılıkla mücadele çerçevesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Edinilen bilgiye göre Didim KOM Grup Amirliği ekipleri, bir işyerinde kaçak tütün imal edildiği bilgisine ulaştı. Operasyon için düğmeye basan ekipler, işyerine baskın düzenledi.

Yapılan baskında 24 bin 100 adet içi kıyılmış tütünle doldurulmuş makaron, 6 bin 600 adet boş makaron, 14 kilo kıyılmış tütün, 2 adet elektronik sigara sarma makinası, 1 adet kompresör, 2 bin adet şeffaf poşet ele geçirildi. Operasyonda yakalanan R.S. isimli şüpheli gözaltına alınırken hakkında adli işlem başlatıldı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde denetimlere devam edeceği bildirildi. İlerleyen günlerde benzer operasyonların yapılması bekleniyor.