30 yıldır sahte kimlikle kaçan PKK'lı terörist Muğla'da yakalandı!

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nın çalışması ile 30 yıldır aranan PKK/KCK üyesi firari terörist Dalaman’da sahte kimlikle yakalandı.
30 yıldır sahte kimlikle kaçan PKK'lı terörist Muğla'da yakalandı!

MUĞLA (İHA) – Türkiye’de İçişleri Bakanlığı’nın aranan şahıslara yönelik oldukça hassas olduğu bir dönem yaşanıyor. Emniyet birimleri aranan şahısların izlerini adım adım sürerek yapılan operasyonlarla yakalayarak cezaevine gönderiyorlar. Son olarak Muğla’nın Dalaman ilçesinde böyle bir operasyona imza atıldı ve 30 yıldır aranan PKK/KCK üyesi terörist yakalandı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalarda 30 yıl önce Mardin’in Derik ilçesinde terör eylemlerine katılan bir şahsın Dalaman’da saklandığı tespit edildi. Sahte kimlik kullandığı belirlenen şahsın evine operasyon yapıldı ve terörist sahte kimliği ile yakalandı.

30 YILDIR KAÇIYORDU!

Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda, Mardin'ın Derik ilçesinde 1994 yılında meydana gelen terör eylemlerine katılan M.İ. (66) isimli terör örgütü üyesinin Dalaman’da olduğu tespit edildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uzun süre fiziki takibe alınan terörist, kaldığı eve düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandı. Şahsın üzerinde yapılan aramada sahte kimlik ele geçirildi.

Ortaca’daki adli makamlara sevk edilen M.İ., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aranan şahıslara yönelik çalışmaların süreceği belirtilirken Muğla İl Jandarma Komutanlığı bu kon uda özel bir birim görevlendirdi. İl genelinde huzurun temini için yapılan bu operasyon ile daha önce suç işleyerek kaçan şahıslar adalete teslim edilerek cezaevlerine gönderiliyorlar.